U Odžacima otvoren pogon novih tehnologija

Bez autora
Mar 09 2011

Danas je u Odžacima otvoren 87. pogon novih tehnologija, preduzeća AD "Garant", koje se bavi proizvodnjom delova za teretna vozila i poljoprivrednu mehanizaciju. Vrednost ulaganja je nešto viša od 120 miliona dinara, od kojih je četvrtinu obezbezbedila pokrajinska Vlada AP Vojvodine, odnosno 30 miliona dinara. U ovom pogonu zaposleno je 25 ljudi, a još 300 će biti zaposleno kroz razne vidove kooperacije. Realizacijom Programa pogona novih tehnologija do sada je u Vojvodini zaposleno gotovo 21.000 ljudi. Proizvodni pogon AD "Garant" u Odžacima je smešten u hali od 400 kvadratnih metara. Novi pogon za mašinsku obradu radilica, klipnjača i bregastih osovina za teretna vozila opremljen je pretežno automatizovanom opremom iz Italije. Na ovaj način AD "Garant" zaokružuje proizvodnju kompletnog motora za kamione, autobuse, građevinsku i poljomehanizaciju.

U Odžacima otvoren pogon novih tehnologija u oblasti mašinske industrijeDanas je u Odžacima otvoren 87. pogon novih tehnologija, preduzeća AD "Garant", koje se bavi proizvodnjom delova za teretna vozila i poljoprivrednu mehanizaciju.

Vrednost ulaganja je nešto viša od 120 miliona dinara, od kojih je četvrtinu obezbezbedila pokrajinska Vlada AP Vojvodine, odnosno 30 miliona dinara.

U ovom pogonu zaposleno je 25 ljudi, a još 300 će biti zaposleno kroz razne vidove kooperacije. Realizacijom Programa pogona novih tehnologija do sada je u Vojvodini zaposleno gotovo 21.000 ljudi.

Proizvodni pogon AD "Garant" u Odžacima je smešten u hali od 400 kvadratnih metara. Novi pogon za mašinsku obradu radilica, klipnjača i bregastih osovina za teretna vozila opremljen je pretežno automatizovanom opremom iz Italije. Na ovaj način AD "Garant" zaokružuje proizvodnju kompletnog motora za kamione, autobuse, građevinsku i poljomehanizaciju. 

Osim novih zaposlenje poseban značaj otvaranja ovog pogona je povećanje obima proizvodnje i proširenje asortimana proizvoda preduzeća AD "Garant", čime će biti obezbeđen i veći izvoz.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik